Mutfaklarınızda Çiçek Açtıracak Temizlik Formülleri

Mutfaklar bir evin en özel köşeleridir. Sadece yemek hazırlanan bölümler değil, keyifli sohbetlerin yapıldığı huzur alanlarıdır. Temiz ve düzenli bir mutfak hem estetik açıdan hem de hijyenik açıdan eve değer katar.
Düzenli temizlenmeyen mutfaklarda bakterilerin üremesi sağlık açısından risk oluşturduğundan periyodik temizlik mutlaka yapılmalıdır.
Işıl ışıl bir mutfak nasıl olur, temizlik formülleri nelerdir, mutfak temizliği nasıl yapılır sorularının cevaplarına gelin hep birlikte göz atalım.
Mutfak Temizliği Nasıl Yapılır?
Ocaklar mutfaklardaki en fazla kirlenen ve en fazla ihtimam isteyen yerlerin başında gelir. Yemek artıkları, taşan, akan sızan yağlar ve kurumuş besin parçaları en çok uğraştıran detaylardan birisidir.
Ocak yahut ankastreyi çizilmeye neden olmayan bir temizleme ürünü ve ıslak sünger kullanarak nazikçe silerek durulayabilirsiniz. İz bırakmayan bir bezle de kurulama işlemini yaparak tertemiz bir ocağa sahip olabilirsiniz.
Adonis’in en etkili mutfak hijyen ürünlerinden birisi olan Dion fırın iç ve dış yüzeyleri, ocaklar, ızgaralar ve ağır yağlanmış mutfak yüzeylerinde güvenle kullanılabilecek bir üründür. Fırın içindeki tel ve fırın tepsilerini çıkartarak sulandırılmış bir miktar Nemesis ile kapsamlı bir temizlik yapabilirsiniz.
Ocak üstü aspiratör kullanıyorsanız ılık su ve uygun bir deterjan kullanarak camını ve filtre kısımlarını temizleyebilirsiniz.
Buzdolabı ve derin dondurucunun temizliği de mutfak temizliğinde elzem olan bir temizliktir. Buzdolabınızı temizlerken tüm besinleri dışarı çıkartarak, dolap raflarını ve sebzeliklerini yıkayıp kurulayarak işe başlayabilirsiniz.
Çürüyen, bozulan, bayatlayan, tarihi geçmiş tüm besinleri atmak da dolapta hem yer açılmasını sağlayacak hem de hijyenik bir ortam oluşmasını sağlayacaktır. Dolabın her köşesini ayrıntılı şekilde sildikten sonra yiyecekleri yeniden dolaba yerleştirebilirsiniz.
Derin dondurucuyu temizlemek için dolabı fişten çıkarın, tüm ürünleri dışarı aldıktan sonra dondurucunun içini de temizleyin ve fişi yeniden takın. Dondurulmuş ürünler yeniden dondurucuya yerleştirin.
Mutfak dolapları da zaman içinde karışır, tozlanır ve kontrolden çıkar. Temiz ve düzenli bir mutfak için mutfak dolaplarının da temizlenmesi şarttır. Önce dolaplarda ne kadar tabak, kase, bardak ve araç gereç varsa hepsini çıkarıp, rafları ayrıntılı bir şekilde temizleyin.
Mutfak evyesini hem temizleyip parlatan hem de dezenfekte eden solüsyonlarla silin. Profesyonel mutfaklarda da ev mutfaklarında da güvenle kullanabileceğiniz Lara tüm mutfak ekipmanlarında ve mutfak yüzeylerinde etkili temizlik sağlar.
Mutfağınızdaki küçük ev aletleri de kapsamlı temizlik sırasında elden geçirilmelidir.
Sözgelimi mikrodalga fırınınızı temizlemek için içine bulaşık deterjanı damlatılmış suya temiz bir mutfak bezi daldırarak sıkın ve fırının içini silin. Ardından durulama işlemi yapın. Diğer elektrikli mutfak gereçleri olan blender, mikser, kahve ve çay makinesi ve buna benzer gereçleri de ılık sabunlu bezle silebilirsiniz.
Tüm bu temizleme aşamalarından sonra sıra mutfak zemininin temizlenmesine geldi. Kızartma sırasında sıçrayan yağlar, dökülen besin kırıntıları, yağ ve dumandan arta kalan tüm tortuyu yerlerden sökmek için fayans, emaye, seramik gibi yüzeylerin temizliği için geliştirilen Aura son dokunuşları yapmanızı sağlayacaktır.
Mutfağınızda işinize yaramayan tüm araç gereç, alet edevat gibi malzemeleri temizleyerek hem kullanılabilir alan açabilir hem de gereksiz yere toz ve kir birikmesini önlemiş olursunuz. Tencereleri iç içe koyarak muhafaza etmeniz mutfakta daha fazla alan açılmasını sağlayacaktır.
Fırın, ankastre, ocak, davlumbaz gibi yağ ve yemek kalıntılarının toplandığı alanları sık aralıklarla temizlediğinizde temizliğe daha az zaman ve efor sarf etmiş olacaksınız. Hem buzdolabının hem de mutfak dolaplarının düzenli aralıklarla temizlenmesi işlerin birikmesini de önleyecektir.