Otellerde En Çok Bakteri Barındıran Alanlar Nelerdir ve Nasıl Temizlenir?

Kişilere ev konforu sunan ve konaklama hizmeti veren otellerde en önem verilmesi gereken hususların başında temizlik ve hijyen gelmektedir.
Çarşafların, nevresimlerin, lavabo, tuvalet ve duş kabinlerinin, mutfak ekipmanlarının ve genel anlamda otelde kullanılan her alanın temiz ve mikroptan arındırılmış olması ilk dikkat edilmesi gereken koşul olarak öne çıkar.
Otellerde meydana gelebilecek herhangi bir salgın hem personelin hem misafirlerin sağlığını tehdit edecek hem de otelin itibarına zarar verecektir. Otel gibi kalabalık ve insan sirkülasyonunun fazla olduğu işletmelerde virüs, bakteri ve mikropların hızlı bir şekilde çoğalması kaçınılmazdır. Peki bu mikroorganizmalarla nasıl savaşmak gerekir, otellerde hijyen nasıl sağlanır, işte yanıtları…
Otellerde Genel Dezenfeksiyon İşlemi Nasıl Yapılmalıdır?
*Otellerdeki tüm temas noktaları sık sık dezenfekte edilmeli. Özellikle kapı kolları ve kulplar, telefonlar, uzaktan kumandalar, merdiven trabzanları, musluklar, lamba, abajur ve elektrik düğmeleri başta olmak üzere her yüzey ve alanda dezenfeksiyon işlemi titizlikle yapılmalıdır.
*Otel odaları ve tüm katlar kat görevlileri tarafından düzenli ve sık şekilde dezenfekte edilmelidir. Bu işlem sırasında kullanılacak profesyonel temizlik ürünleri ile derinlemesine bir dezenfeksiyon sağlamak mümkündür.
Adonis Endüstriyel Temizlik Ürünlerinin dezenfeksiyon sağlayan ürünleri ile otellerin tüm alanlarında güvenli hijyen elde etmek mümkündür. Özellikle Medos ile banyo ve tuvalet zeminleri, lavabolar, beyaz tekstil ve çamaşırlarda hem hijyen hem de ağartıcı etki sağlanabilir.
Otellerdeki Alan ve Yüzey Temizliği İpuçları
Otellerde hem ışıl ışıl hem de hijyen anlamında güvenli alanlar için her alanın özenle dezenfekte edilmesi gerekmektedir. İşte otellerde kapsamlı bir temizlik için yapılması gerekenler…
Ön Büro Dezenfeksiyonu
Otellerde misafirlerin ilk olarak iletişim kurduğu bölüm olan resepsiyonların temiz olması otelle ilgili genel intibanın da oluşmasını sağlar. Resepsiyon mobilyaları ve yüzeyleri dezenfektan ürünleri ile sık sık silinmeli ve daima steril şekilde tutulmalıdır.
Odaların Dezenfeksiyonu
Otel odalarının dezenfeksiyonu hem misafirlerin sağlığı hem de konforu için titizlikle yapılmalıdır. Kapı kolları, elektrik düğmeleri, telefonlar, armatürler, uzaktan kumandalar başta olmak üzere halılar, çarşaflar ve tüm tekstil ürünleri sık aralıklarla dezenfekte edilmelidir.
Odaların dezenfeksiyonu kadar kokusu da önem verilmesi gereken bir husustur. Otel odaları sık sık havalandırılmalı ve kokuya neden olabilecek tüm etkenler ortadan kaldırılmalıdır. Filtresi tıkanmış klimaların da kokuya sebebiyet verdiği göz önünde bulundurularak klima temizliği düzenli aralıklarla yapılmalı ve odalar hoş koku veren spreylerle kokulandırılmalıdır.
Banyoların Dezenfeksiyonu
Bakteri ve mikropların en yoğun olduğu bölüm olan banyolar hassas ve itinalı dezenfeksiyon gerektirir. Banyo zemini, klozet, lavabo ve duş kabinleri mikrop kırıcı profesyonel temizlik ürünleri ile sık sık temizlenmelidir. Bakterilerin hızlı bir şekilde çoğaldığı bu alanlarda Dafne ile etkili ve güvenli bir hijyen sağlanabilir.
Mutfağın Dezenfeksiyonu
Otellerde dezenfeksiyonuna en fazla dikkat edilmesi gereken yerlerin başında hatta ilk sırada gelen bölümler mutfaklardır. Mutfağın temiz olması sağlık için ilk koşuldur. Çapraz kontaminasyonu önlemek için de sebze ve meyvelerin doğrandığı, yemeklerin hazırlandığı yüzeylerin, mutfak araç ve gereçlerinin ve tüm ekipmanların mikrop kırıcı özelliği olan sıvılarla dezenfekte edilmesi gerekmektedir.
Restoranın Dezenfeksiyonu
Otellerin restoran bölümlerinde hem görsel açıdan hem de hijyen açısından masa, sandalye, açık büfe zemini, çatal, bıçak, kaşık, bardak ve tabaklar, masa örtüleri, peçeteler ve restoran zemininin kapsamlı olarak temizlenmesi elzemdir.